Hosting

  Wat is hosting
  Soorten hosting
  Tekst en uitleg
  Gratis of betalend
  Waarop letten
  Tips

Domeinnamen
 

  Hoe kiezen

  Tips

Gezien worden


  Zoekmachines

  Metatags
  Tips


 

Hoe kies je een domeinnaam

Domeinen bestaan minimaal uit 2 en maximaal uit 67 karakters inclusief de extensie (.be,.nl,.com enz.). Alle letters van a tot z en cijfers, en – (hyphen) mogen gebruikt worden. Domeinnamen kunnen niet beginnen of eindigen met -. Domeinnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

Naam

EDomeinen bestaan minimaal uit 2 en maximaal uit 67 karakters inclusief de extensie (.nl,.com,.net enz.). Te gebruiken zijn alle letters van a tot z en – (hyphen). Domeinnamen kunnen niet beginnen of eindigen met -, en domeinnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. en goede doemeinnaam is een eerste stap tot succes op het Internet! Bij voorkeur gebruik je je (bedrijfs-)(vereniging-) naam in combinatie met je kernactiviteit. Let er evenwel op dat de domeinnaam niet te lang mag zijn en makkelijk te spellen.

Kies je voor een lokale extensie zoals .be of .nl of ga je internationaal

Populaire namen zullen in de lokale extensies wellicht al ingenomen zijn. Je kan dan overwegen om te kiezen voor een .eu, .com, .info, .net. Verenigingen gebruiken ook wel eens een .org.

Prijs

Een domeinnaam is een jaarlijks terugkerende kost. Soms kan je kiezen voor een goedkoop hostingbedrijf dat dan duur is voor de (soms verplichte) registratie van je domeinnaam. Of omgekeerd. Bekijk dus steeds de som van je hostingpakket + je domeinnaam.

Soms is het interessant om die gescheiden te bestellen. Over het algemeen aangenomen blijf je - als het gaat over slechts een paar euro prijsverschil- bij dezelfde aanbieder.

Onze uitgeteste aanraders:

webdata.be - versio.nl - hostdeal.eu