Hosting

  Wat is hosting
  Soorten hosting
  Tekst en uitleg
  Gratis of betalend
  Waarop letten
  Tips

Domeinnamen
 

  Hoe kiezen

  Tips

Gezien worden


  Zoekmachines

  Metatags
  Tips


 

Tips bij het aanschaffen van webhosting

Als je lang genoeg zoekt tussen de ontelbare webhosting bedrijven kom je tot de conclussie dat merendeel elkaar waard zijn op het vlak van mogelijkheden en prijs. De gebruikelijke vergissing bij de aankoop van een hostplan is om een besluit te maken op basis van de prijs!

Hoe schat je de rest van de capaciteiten in van een degelijk hosting bedrijf? Onderstaande werkwijze kan onconventioneel lijken, als je verder nadenkt dan je neus (en geloof mij, die denkt alleen maar aan budget en hoeveel gibabytes die er voor krijgt) dan kan je alvast een aantal angels vermijden.

Begin alvast met een selectie te maken van de hosting bedrijven die aan je budget voldoen. Haal daar meteen al de buitenlandse webhosting bedrijven uit. Ongeacht of die nu een betere prijs bieden of niet!

Volgende stap: hoe schat je de dienstverlening in? Stuur de overblijvers per mail een vraagje op zater- of zondag avond en hou bij wie snel en accuraat antwoordt. Hou geen rekening met auto-reply's natuurlijk. Maak op deze basis een nieuwe schifting.

Probeer dan in te schatten hoelang een hostingbedrijf bestaat. Hoe langer een bedrijf bestaat hoe betrouwbaarder. Goedkoop wordt zo duurkoop als je webhoster plots niet meer blijkt te bestaan. Dagelijks worden webmasters geconfronteerd met een "verdwenen" website die ze dan plots zo snel mogelijk en kost wat kost (!) ergens anders moeten onderbrengen. Tja ... zoiets kom je beslist maar één keer tegen. Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen. Maar beter is ... zich niet te stoten!

Succes!

Onze uitgeteste aanraders:

webdata.be - versio.nl - hostdeal.eu