Hosting

  Wat is hosting
  Soorten hosting
  Tekst en uitleg
  Gratis of betalend
  Waarop letten
  Tips

Domeinnamen
 

  Hoe kiezen

  Tips

Gezien worden


  Zoekmachines

  Metatags
  Tips


 

Tips bij het kiezen van een goede domeinnaam

Korte naam

Een korte domeinnaam biedt voordelen ten opzichte van een langere domeinnaam. Hij is gemakkelijker te onthouden en ziet er vaak professioneler uit. Bovendien verkleint de kans op spel- en typefouten.

Probeer de domeinaam niet langer dan drie woorden te maken. Je zult moeten afwegen of je voor de makkelijker te onthouden, kortere domeinnaam kiest of voor een domeinnaam met meer trefwoorden er in.

Trefwoorden

Als je trefwoorden gebruikt overweeg dan ook de namen met een "-" er tussen. Zoekmachines zien dat als verschillende woorden en het is algemeen aangenomen datje dan hoger scoort in hun ranking.


Cijfers

Cijfers dan weer zorgen bijvoorbeeld erg vaak voor verwarring. Mensen vergeten het cijfer of onthouden het verkeerd. Ook moet je steeds uitleggen of het nu een cijfer is of een cijfer gevormd door letters. Soms kan je echter wel een geslaagde combinatie verzinnen.

Extensie


Als je site zich voornamelijk op een Belgische- of Nederlandse doelgroep richt dan ligt het voor de hand om een .be of .nl-domein te registreren.

Populaire namen zullen in deze lokale extensies wellicht al ingenomen zijn. Je kan dan overwegen om te kiezen voor een .eu, .com, .info, .net. Verenigingen gebruiken ook wel eens een .org.

Hou rekening met andere bedrijven

Een domeinnaam kan nog vrij zijn en aangevraagd worden, zelfs geregistreerd worden, maar inbreuk maken op de rechten van derden. denk hierbij aan merknamen, bedrijfsnamen en dergelijke!

Prijs

Soms kan je kiezen voor een goedkoop hostingbedrijf dat dan duur is voor de (soms verplichte) registratie van je domeinnaam. Of omgekeerd. Bekijk dus steeds de som van je hostingpakket + je domeinnaam.

Het kan interessant zijn je domeinnaam en je hosting apart te bestellen. Over het algemeen aangenomen blijf je - als het gaat over slechts een paar euro prijsverschil- toch best bij dezelfde aanbieder.

Onze uitgeteste aanraders:

webdata.be - versio.nl - hostdeal.eu