Hosting

  Wat is hosting
  Soorten hosting
  Tekst en uitleg
  Gratis of betalend
  Waarop letten
  Tips

Domeinnamen
 

  Hoe kiezen

  Tips

Gezien worden


  Zoekmachines

  Metatags
  Tips


 

Hoe een webhosting pakket kiezen ?

Hieronder behandelen we een aantal criteria waarmee je rekening dient te houden bij de keuze van je hostingpakket. Over hoe je nu best een betrouwbaar hostingbedrijf kiest lees je verder op de pagina "Tips"

Diskruimte

Tegenwoordig wordt er met honderden Megabytes en zelfs Gigabytes gegooid in webhostingpakketten. Laat echter de grootte niet doorwegen op je keuze en kijk naar wat u werkelijk nodig heeft. Zo heeft u geen 100Mb schijfruimte nodig wanneer je een website maakt voor bijv een plaatselijke voetbalploeg. Wat maakt het je uit of je 200 dan wel 500 Mb niet zal vullen.

Bandbreedte - verkeer

Veel websites beginnen met een beperkt aantal bezoekers en kunnen dus zonder problemen starten met een webhostingpakket dat slecht een fractie van wat ze laten zullen genereren aan verkeer. 1 Gigabyte om mee te starten is voor de doorsnee website ruimschoots voldoende.

Hou via je controlepaneel naar het eidne van de maand toe regelmatig in de gaten. upgraden is bijna steeds mogelijk en zo betaal je maar extra trafic van zodra je die echt nodig begint te hebben.

Locatie server

De locatie van de server is belangrijk voor de snelheid.Tenzij je mondiale bezoekers verwacht kies je voor webhostingbedrijven met servers in België, Nederland, Duitsland of Luxemburg.

Prijs

Kwaliteitshosting hoeft niet duur te zijn. Een goede prijs is 45 Euro per 100 Mb diskruimte en 1 Gb verkeer, inclusief domeinnaam. Reken steeds

de volledige kost uit. Sommige aanbieders zijn goedkoop in hosting maar dan duur in domeinen of omgekeerd. Af en toe is het interessant om los te shoppen. Als het verschil maar enkel euro bedraagt hou je misschien toch best beide samen.

Uptime

Kies voor minimum 99,5 % gegarandeerde uptime. Tegenwoordig is 99,9% de regel voor kwalitatieve hosting. 99,99% is top!

Nota: een uptime van 99,9 % betekent dan je website op jaarbasis net geen 8 uur per jaar kan down zijn. Bij 99,99 % wordt dat minder dan 1 uur.

Statistieken

Meten is weten! Het is een absoluut pluspunt of in je webhostingpakket gratis statistieken opgenomen zijn. Deze zijn meestal erg gedetailleerd. Bij twijfel vraag er even naar. Je kan natuurlijk zelf statistieken bijhouden via een script maar meestal zijn die van je hostingaanbieder heel wat gedetailleerder.

Controlepaneel

De meest gebruikte controlepanelen zijn DirectAdmin (in het Nederlands), Cpanel en Plesk (Nederlands). Er bestaan ook vele andere. Sommige webhosters hebben er zelf een gemaakt. Het voordeel van DirectAdmin, Cpanel en Plesk is de heel goede ondersteuning die je vindt op het internet.

Helpdesk

Een goede helpdesk is van onschatbaar belang en kan je doen besluiten niet persé de goedkoopste uit te kiezen. De ervaring en het servicelevel die een provider zijn klanten biedt is echter niet duidelijk op te maken uit de reclame's. Hoe je toch een inschatting kan maken lees je op de pagina "Tips".

Bedrijfsgeschiedenis Velen hostingbedrijfjes kwamen, bijna evenveel gingen. Hoe langer een webhostingbedrijf bestaat des te beter. deze bedrijven geven blijk van gezondheid en doen wellicht niet mee aan het opbod van dumpingprijzen. Bedenk dat als een bedrijf niet uit de kosten geraakt het grote kans heeft om over kop te gaan, en dan blijkt van je initieel goedkoopste webhosting niets meer overeind te blijven. In het beste geval kan je dan nog redelijk snel een nieuw hostingpakket nemen bij een ander en een backup (als je die hebt) terug plaatsen. Alvast veel moeite en gezweet voor enkele euro's initieel profijt.

Extra mogelijkheden

Een aantal webhosters bieden kant en klare scripts aan dei je met een paar klikken kan activeren. denk hierbij een een Blog, forum, gastenboek en dergelijke. Heel handig en bespaart je uren gezoek.

Scripts

Vraag eventueel na welke scripts je kan draaien. Het is nogal lullig als je nadat je je hostingpakket aanschafte tot de conclusie komt dat de scripts die je nodig hebt er niet op draaien. Wil je PHP scripts gebruiken check dan de versie. Support voor PHP4 valt vanaf dit jaar weg.

E-commerce mogelijkheden

Als je creditcards wil aanvaarden moet je website beschikken over SSL (Secured Server Layer)

Onze uitgeteste aanraders:

webdata.be - versio.nl - hostdeal.eu