Hosting

  Wat is hosting
  Soorten hosting
  Tekst en uitleg
  Gratis of betalend
  Waarop letten
  Tips

Domeinnamen
 

  Hoe kiezen

  Tips

Gezien worden


  Zoekmachines

  Metatags
  Tips


 

Wat is hosting?

Een website is pas toegankelijk voor bezoekers wanneer hij op het internet geplaatst wordt. Vergelijk het met een brief op uw eigen PC. Wanneer u een brief schrijft in een tekstverwerker moet u die opslaan om hem later nog eens na te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site meestal niet opgeslagen op uw eigen PC, maar op de computer van een (hosting-)bedrijf dat webruimte aanbiedt.

Als websitebouwer huurt u dus een hosting plek op een webserver van dat hostingbedrijf die rechtstreeks verbonden is met belangrijke knooppunten van het internet. Dit noemen we hosting. Bij een hostingpakket hoort ook een domeinnaam. Via speciale servers is geweten waar op welke server voor een bepaalde domeinnaam de website staat.

Iedere webhoster heeft servers, dedicated computers, waarop de websites staan en die de opgevraagde pagina's laten zien. Als iemand dus een welbepaalde pagina wil zien door bijvoorbeeld op een link te klikken wordt er een vezoek naar de server gestuurd waarop de website staat. De webserver antwoordt door HTML data te sturen over het Internet. Een web server moet dus snelle verbindingen hebben om snel pagina's te kunnen leveren. Een webhostingebedrijf moet dus over snelle connecties beschikken en moet tegelijkertijd voldoense "resources" hebben.

De servers van die hostingbedrijven staan in grote datacentra die dus belangrijke knooppunten zijn van het internet. Voor België is het belangrijk dat de server van uw hostingprovider in België, Nederland of Duitsland staat. Dit zijn namelijk knooppunten waar zowat alle internetproviders in België en Nederland een rechtstreekse verbinding hebben met glasvezel.

Uw hostingpartner kiezen is meer dan alleen maar schijfruimte huren: de helpdesk moet snel reageren op eventuele problemen en voortdurend zorg dragen voor een verbinding op topniveau. Maximale snelheid, goede

beveiliging en een feilloos werkend e-mailsysteem. En dat tegen de goedkoopst mogelijke prijs!

Wie zijn website onderbrengt bij een hosting partner, wil zeker weten dat alle gegevens veilig worden opgeslagen. Uw website moet 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar zijn en het emailsysteem moet feilloos werken.

Daarom is de keuze van uw webhoster uiterst belangrijk. U kiest daar een hostingpakket dat zo perfect mogelijk aansluit op uw behoefte en dat liefst zo goedkoop mogelijk.

Onze uitgeteste aanraders:

webdata.be - versio.nl - hostdeal.eu